Diari de lectura. El quadern gris (32)

12 de juny 2012 0 comentaris
Assistents: 19
Temps de lectura: 55 minuts.
Capítols llegits: 7, 9, 12, 13, 15, 18, 20 i 23 de juny de 1919
Temps: la calor ha afluixat una mica. Sol.
Observacions: Al final de la sessió hem tingut "bombons" de la Salut i una invocació a Sant Antoni de Pàdua que també ens ha deixat un "bombonet". Hem acabat dolçament. Felicitats Salut i Antoni!

Lectura. Avui els temes del diari han estat diversos -com gairebé sempre-, precisos -com gairebé sempre- i amb gruix literari -com gairebé sempre. Molt bones les descricpcions del doctor Borralleras i de Camps Margarit, i de la penya de l'Ateneu. Molt bona la reflexió sobre llegir novel•les. Molt bones les descripcions de la nova dispesa i de l'escena de Don Pere Rahola dormint a la tertúlia de l'Ateneu. Esplèndida la descripció del senyor Dalmau i les conegudes galeries Dalmau (del carrer Portaferrissa). I fantàstica l'explicació que fa sobre 'el quadern gris': la necessitat d'escriure, per discilplina, per pobre i per la necessitat de prendre posició davant del seu temps. Impressionant!




Calendari. Tal com estava previst, el proper dimarts 19 de juny farem el comiat del grup. Ja sabeu: xerrar una estona, menjar una miqueta i beure a la salut del grup i de la lectura. 

Hi haurà però, un petit canvi, la festa no serà el final del curs. Tenint en compte que ens falta poc per acabar El quadern gris hem decidit estirar una mica més el curs i continuarem llegint. Fa una mica de pena deixar-ho ara. Si ens trobem un mínim de lectors, seguirem llegint al juliol.

Al setembre ens retrobarem i començarem la lectura dels Contes de Pere Calders. Segurament:

Lletra gran!
 
PrestaShop themes