Diari de lectura. L'Odissea (20)

4 de març 2009 2 comentaris
Sang i fetge a dojo. Gemecs esgarrifosos, caps masegats, nas i orelles tallades amb l'espasa, genitals arrencats, cossos penjats, caps tallats, colls traspassats, mans i peus amputats, morts miserables... de tot el terra sortia fum de la sang que hi havia. Tarantino?. No: el cant XXII de L'Odissea, la matança dels pretendents. L'hem llegit avui. Apassionant! Intens!



Morts. Més de quinze pretendents: Antínous, Eurímac, Amfínom, Demoptòlem, Euríades, Èlat, Pisandre, Euridamant, Amfimedont, Pòlib, Ctesip, Damastòrida Agelau, Evenòrida Liòcrit, Leodes, ..., dotze serventes penjades i un pastor de cabres, Melanti, mort i mutilat. Tinc ganes de veure els dibuixos d'en Joma sobre aquests episodi.

Gravat anònim sense datar

Joma
. Com ja sabeu els seguidors d'aquest diari, l'il·lustrador i dibuixant Joma ens regala cada diumenge a les pàgines del Magazine de La Vanguardia un episodi de L'Odissea recreat amb el seu traç. Ell va una mica més endarrerit que nosaltres, va pel cant XVII, mentrestant no ens arriba la seva visió de la 'matança' d'avui, us deixo l'emotiu retrobament entre Odisseu i Telèmac segons Joma.

Joma, el 22 de febrer de 2009. (Si cliqueu el dibuix el veureu millor)

3000. Ja sabeu que som més de lletres que de números, però també ens agrada fixar-nos en aniversaris, commemoracions i com no? en les visites al nostre diari. Hi ha gent que ens mira: tres mil visites des que vam començar el bloc el mes d'octubre passat.

Concurs. Enmig de tanta sang i tanta matança hi ha dos personatges que salven la vida. Qui són i què són?

2 comentaris :

 
PrestaShop themes