L'Odissea d'en Joma

31 de des. 2008 2 comentaris
Agradables sorpreses. Per casualitat, l'altre dia em vaig trobar a la revista Magazine de La Vanguardia aquesta il·lustració d'en Joma. Odisseu -Ulisses- tal i com l'haviem deixat nosaltres a la darrera sessió de lectura: adormit, acabat d'arribar a Ítaca.

(Ulisses, dormit, és deixat a Ítaca)

Espai Joma. Així descriu la pròpia edició digital del Magazine de La Vanguardia la feina d'en Joma: en el espacio Trazo Suelto Joma propone actualmente una lectura de la Odisea de Ulises recreada en una serie de imágenes que incorporan el texto original, escrito en griego clásico, como parte integrante del contenido del dibujo. Más allá de la mera ilustración de los pasajes més conocidos también se recrean aquí las ricas imágenes y adjetivos poéticos recurrentes en el texto de Homero.
(Posidó escarmenta els feacis per ajudar Odisseu
Il.lustració de la setmana següent al meu descobriment)

Més de 100 il·lustracions. Des de mitjans del 2007, setmana rera setmana, en Joma ha anat recreant -i ho continua fent- amb precisió i finor L'Odissea d'Homer i en aquest final del 2008 hem compartit episodi. A la Biblioteca Tecla Sala hem recuperat en paper unes 35 il·lustracions en versió paper (des del mes de maig de 2008) però si les voleu consultar totes ho podeu fer des del web de La Vanguardia. Si sabeu grec clàssic ha de ser un plaer i si no en sabeu -com és el meu cas- el traç d'en Joma us hi transportarà igualment. (Llàstima de la mida, si fos més gran...)

2 comentaris :

  • Antònia ha dit...

    MOlt bona troballa. Per cert a les llibreries trobareu un assaig que adapta l'Odissea, vista des de l'òptica de l'exiliat republicà. Ara no recordo l'autor, l'edita Proa, és aquell del Crist dels cent mil braços

  • Grup de Lectura en Veu Alta ha dit...

    Gràcies per la informació PetraDelicado.

    El teu comentari ha donat a aquest cronista la idea i l'oportunitat de fer un petit 'homenatge' a l'Odisseu de l'Agustí Bartra, aprofitant l'aturada lectora. La propera entrada serà per ell.

 
PrestaShop themes