Any Quixot a L'Hospitalet

9 de febr. 2005 0 comentaris
[Canal-h.net, 2 de febrer de 2005]

Carme Riera obre el programa d’activitats a Tecla Sala

Aniversari a la ciutat de l’obra de Cervantes

La commemoració de l’Any del Quixot a L’Hospitalet comença avui amb una conferència, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Central Tecla Sala, amb una conferència de l’escriptora Carme Riera sobre la relació del personatge del Quixot i la ciutat de Barcelona. Carme Riera és comissària de l’exposició El quixot a Barcelona, que es farà a la capital amb motiu de l’Any del Llibre i de l’esmentada efemèride. L’escriptora dirigeix també el congrés Cervantes i Barcelona, que se celebrarà a la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb aquesta conferència s’obre un cicle de xerrades sobre el Quixot, que tindran un caire trimestral.

L’Hospitalet commemorarà durant el 2005 el IV Centenari de la primera edició d’El Ingenioso Hidalgo Don Quijote de la Mancha, amb tot un seguit d’activitats que tindran lloc al llarg de l’any a les biblioteques públiques de la ciutat. El programa consistirà bàsicament en conferències, lectures dels textos de l’obra de Cervantes, i exposicions sobre materials relacionats amb el Quixot.

A hores d’ara, la Biblioteca Central Tecla Sala acull una exposició de tretze exemplars antics del Quixot (divuit volums) del fons històric de mossèn Homar, qui havia estat rector de la parròquia de Santa Eulàlia de Mérida. Hi destaquen una edició del 1782, una traducció al català del 1906, dos exemplars en castellà anteriors a 1920 i un altre del Quijote de Avellaneda, a més de volums amb il·lustracions de Salvador Dalí, Juan Junceda i Doré, entre d’altres.

La Biblioteca Central Tecla Sala exposa també una bona mostra d’exemplars actuals del Quixot, i materials com ara còmics, adaptacions per a infants i joves, estudis sobre Miguel de Cervantes i sobre el Quixot, revistes, suplements i material audio-visual divers. Aquesta mostra recorrerà durant l’any les diverses biblioteques de la Xarxa que ho demanin.

Durant el 2005 es duran a terme altres activitats com la lectura compartida , en divuit sessions, de la primera part de la novel·la per part d’un grup d’usuaris de la Biblioteca Tecla Sala. La tradicional Marató de Contes de les Festes de Primavera tindrà enguany com a fil conductor les dites populars posades en boca de l’escuder Sancho Panza, mentre que les escoles que participin a l’activitat La lliga dels llibres rebran una versió infantil d’El Quixot. També estan previstes representacions infantils de titelles i lectures dramatitzades per a adults del llibre de Cervantes.

Durant tot l’any, les biblioteques de L’Hospitalet distribuiran entre els seus usuaris diferents punts de llibre i àudio-visuals amb reproduccions de les il·lustracions de Doré per al Quixot.



 
PrestaShop themes